Eigen zaak? Graag, maar wel in deeltijd
Eigen baas zijn en toch een vast inkomen uit loondienst. Meer dan 300.000 mensen kiezen hiervoor. De hybride ondernemer is in opmars.

‘Mensen die het ondernemerschap combineren met een baan in loondienst, zeggen zelf dat ze het beste v...
lees meer >
Burgemeester van Nederland
Ivo Opstelten was burgemeester van Dalen, Doorn, Delfzijl, Utrecht, Rotterdam en Tilburg. Nu is hij de burgervader van heel Nederland.

Sinds het aantreden van Ivo Opstelten als minister waait er een andere wind op het ministerie van J...
lees meer >
Machtige vrouwen
Hoe word je een invloedrijke vrouw? Goed zijn in je werk is een voorwaarde, maar het is niet genoeg. Het gaat niet alleen om de inhoud, maar ook om de verpakking. Drie invloedrijke deskundigen geven hun beste tips.

Zorg voor een mooi c...
lees meer >
'Pensioen is van de sociale partners'
‘De risico’s zijn veranderd, dus je moet zoeken naar andere oplossingen. Maar in wezen draait het bij het huidige pensioenakkoord om hetzelfde als bij het pensioenconvenant van 1997’, vindt Gerard Verheij, ‘Waar het om gaat is dat pensioen een arbeid...
lees meer >
Samenwoners met kinderen: het standaardtestament
Sinds januari 2012 is de defiscalisering in de Inkomstenbelasting uitgebreid, met name voor kinderen van samenwonende ouders. Hoe moet het ‘standaardtestament’ voor samenwoners met kinderen er dan uitzien? Vijf tips.

Kinderen van onge...
lees meer >
Biedt de bankencrisis kansen voor vrouwen?
Het zijn vooral mannelijke eigenschappen die tot de bankencrisis hebben geleid. Diversiteit is altijd beter, stelt hoogleraar economie Esther-Mirjam Sent. Vanzelf gaat dat niet, dus pleit ze voor quota.

‘Never waste a good crisis.’ Est...
lees meer >
Samenwerken met partner? Fiscaal voordeel
Zzp’ers zijn dan wel eenpitters, heel vaak speelt hun partner ook een belangrijke rol in de onderneming. Fiscaal kan dat een aardig voordeel opleveren.

Heel wat zzp’ers drijven formeel in hun eentje hun onderneming, maar hebben een pa...
lees meer >
Over solidariteit, rekenrente en diefstal
Met de pensioenfondsen gaat het niet goed. Wordt de pijn eerlijk verdeeld over alle generaties? Of komen sommige generaties er toch iets slechter vanaf? En willen jongeren en ouderen eigenlijk nog wel solidair zijn met elkaar? Drie generaties in gesp...
lees meer >

Als ondernemer heb je te maken met onzekerheden. Is je opdrachtenportefeuille groot genoeg? Is je inkomen voldoende? Maar niet alles is onzeker. 6 tips voor zekerheid in zaken.

Te ziek om te werken
Met een griepje in bed en een...
lees meer >